Beton Ciré

Beton Ciré

Beton Ciré is momenteel een zeer veel gebruikt product. Beton Ciré  is een zeer sterke watervaste ‘cementstuc’.

Bijzonder geschikt voor badkamers, keukens, vloeren, meubels en objecten als open haarden en schouwen, maar ook buiten voor bijvoorbeeld het terras. De letterlijke vertaling van beton Ciré pro is ‘met was ingewreven beton’. Inmiddels zijn er tegenwoordig in plaats van was ook andere afwerkingen mogelijk, afhankelijk van het gebruik.

Beton Ciré is een zeer karakteristiek en bijzonder stucwerk. In het stucwerk is altijd de hand van de vakvrouw of vakman terug te zien. Een handtekening als het ware. Zoals uw goed gestucte wand, vloer of badkamer met beton Ciré  is er geen andere!

Beton Ciré is geen duurzaam materiaal in de zin van ecologisch. Cement en beton moeten langdurig op hoge temperatuur worden gebrand voordat ze verwerkbaar zijn. Daar staat tegenover dat er geen natuurlijke materialen zijn die de waterdichtheid bieden van Beton Ciré. En ook met gering materiaalverbruik. Beton Ciré is wél duurzaam in de zin van dat het met het juiste onderhoud lang goed blijft, deze instructies krijgt u natuurlijk van ons.

Traditioneel Stucwerk

Traditioneel Stucwerk

“Traditioneel stucwerk” wil zeggen dat de stuclaag op ambachtelijke wijze (“met de hand”) wordt aangebracht, maar tegenwoordig kunnen we dat ook machinaal zonder kwaliteitsverlies.

De stuclaag wordt op wanden vaak als onderlaag toegepast voor sierpleisters, wandtegels, behang of muurverf.

Op plafonds wordt de stuclaag aangebracht om glad gepleisterd of geschuurd afgewerkt te worden. Een glad pleisterplafond dient na drogen “gesaust”te worden. Een geschuurd plafond droogt mooi wit op en heeft een fraai schaduweffect in de schuurstructuur.

Cement Stucwerk

Cement Stucwerk

Een pleister die de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint is het cementgebonden stucwerk. Vooral als ondergrond voor tegelwerk is cementgebonden stucwerk zeer geschikt. Cementgebonden stucwerk kent aardig wat voordelen: het is waterafstotend, onderhoudsarm, hecht uitstekend en heeft een lange levensduur. Cementgebonden stucwerk is daarom de ideale oplossing voor situaties waarbij vocht een rol speelt.

Sierpleisterwerk

Sierpleisterwerk

Sierpleisters zijn niet meer weg te denken in de hedendaagse bouw. Met sierpleisters worden wanden van een fraaie decoratieve structuur voorzien.

Ze zijn bijzonder geschikt voor het versterken van relatief kwetsbare ondergronden of wanden met een hoge belastingsgraad. Sierpleisters zijn hard, stootvast, kleurecht en duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig.
De meest gebruikte is de spachtelputz, maar er zijn ook andere soorten zoals baroc- en granolpleisters, wij hebben veel voorbeelden van sierpleisterwerken, bel gerust voor een afspraak.

 

Buiten Stucwerk

Buiten Stucwerk

De buitenmuur stucen is de ideale oplossing voor het creëeren van een nieuwe uitstraling voor uw huis zonder dat er stevig verbouwd hoeft te worden. Voor binnenshuis stucen zijn er talloze opties voor het afwerken van uw muren, wanden en plafonds. Dit geldt ook voor wanneer u besluit een buitenmuur te stucen. U kunt kiezen uit:

  • Gepleisterde plint
  • Schuurwerk
  • Spachtelputz

Het aanbrengen van buiten stucwerk is belangrijk om uw geïsoleerde gevel te beschermen tegen verschillende weersinvloeden.

Leem Stucwerk

Leem Stucwerk

Ook voor Leem stucwerk kunt u bij ons terecht. Leem is het ecologische bouwmateriaal bij uitstek. Het is een bouwmateriaal dat ruim voorhanden is, het is helemaal niet toxisch en het bezit uitstekende vocht regulerende eigenschappen.

Bij nieuwbouw of bij renovatie waar het oude pleisterwerk verwijderd wordt kan de opbouw volledig in leem gebeuren. Eerst wordt er gepleisterd met een basis laag leem: klei, zand en plantaardige vezels (stro, vlas). Deze basis laag kan afgewerkt worden met een leem finish maar kan ook gewoon gepolierd worden. Het pleisteren kan eerder organisch gebeuren met afgeronde hoeken, maar kan evengoed strak met rechte hoeken.

Bij renovatie werken waar de oude pleisterlaag nog redelijk intact is kunnen we met leem finish wonderen verrichten. Oude (kalk)-pleister lagen worden in één enkele beweging geëgaliseerd en afgewerkt met een dunne laag leem. Zo verwezenlijken we een budget vriendelijk renovatie systeem met een ongeëvenaard karakter. De leem finish bestaat uit een mengsel van klei, zand en marmer poeder. Er zijn verschillende kleuren te verkrijgen. Het oppervlak wordt redelijk glad afgewerkt en is veegvast en hard. Herstellingen van putjes kunnen achteraf gemakkelijk gebeuren.
Indien een ondergrond te glad is (bijvoorbeeld gipsplaten) moet er eerst een hechtlaag aangebracht worden.

Achteraf (na jaren) kan de leem desgewenst overschilderd worden. We raden het gebruik van een minerale verf aan om de vocht regulerende eigenschappen niet verloren te laten gaan.

Glad Pleisterstucwerk

Glad Pleisterstucwerk

Is de meest toegepaste vorm van stukadoorswerk. Na het ruwere aanbrengen van de gips om de wand op dikte te krijgen, wordt het oppervlak egaal uitgeschuurd. Hierdoor ontstaat een strak en glad oppervlak, dat ofwel ‘behangklaar’ is (iets minder glad maar na het behangen niet meer zichtbaar) of ‘sausklaar’ mooi egaal oppervlak dat na het schilderwerk zichtbaar blijft. Glad pleisterwerk kunnen wij voor u op de wanden en plafonds aanbrengen.

Gevelisolatie

Gevelisolatie

Voor isolatie bij nieuwbouw en renovaties maken wij meestal gebruik van polystyreenplaat. Deze plaat biedt effectieve warmte-isolatie tegen winterse kou en zomerse hitte. Dit levert een enorme energiebesparing op. De platen worden snel en eenvoudig gemonteerd en ze bieden ondergrond voor pleisterwerk. Na het aanbrengen van de (sier)pleisterlaag ziet de gevel er weer strak en netjes verzorgd uit.

Lijstwerk

Lijstwerk

Lijsten en Ornamenten geven uw huis een sfeervol karakter of u nu in een statig herenhuis woont of in een nieuwbouwwoning. Ze hebben de eigenschap uw huis optisch te vergroten en geven uw huis net dat beetje meer warmte en uitstraling. Er zijn vele mogelijkheden voor elk interieur en in iedere stijl.

Restauratie Lijstwerk

Restauratie Lijstwerk

Wanneer u een monumentaal huis wilt restaureren, kunnen wij het lijstwerk en/of ornamenten in uw woning weer in ere herstellen. Is het stuc/lijstwerk of delen ervan ernstig beschadigd en niet meer te herstellen? Creëren wij op traditionele wijze een kopie van het originele stuc/lijstwerk.

Restauratie/Renovatie

Restauratie/Renovatie

Dit noemen wij in één adem. Bij renovatie komt namelijk heel vaak restauratie om de hoek kijken.Bij renovatie (binnen of buiten) van gebouwen herstellen wij bestaande afwerkingen. Zoals bij een raapmortel waar door vorstschade stukken loslaten of een plafond dat door waterschade om renovatie vraagt. In alle gevallen brengen onze specialisten de bestaande situatie naar het niveau van vandaag de dag.

Ook kunnen wij traditionele vakverdeling maken op de buitengevel, al dan niet met ornamenten.

 

 

Stucadoorsbedrijf Dodo: specialist in alle soorten stucwerk.


DODO is in het bezit van de volgende normeringen en certificeringen:

  • NOA: Nederlandse Ondernemersverbond voor Afbouwbedrijven

  • VCA: Veiligheid Checklist Aannemers

Dodo werkt met Noa afbouwgarantie.

© Dodo Stukadoors 2022 - Website & SEO door MH Media Oplossingen