Leem Stucwerk

Ook voor Leem stucwerk kunt u bij ons terecht. Leem is het ecologische bouwmateriaal bij uitstek. Het is een bouwmateriaal dat ruim voorhanden is, het is helemaal niet toxisch en het bezit uitstekende vocht regulerende eigenschappen.

Bij nieuwbouw of bij renovatie waar het oude pleisterwerk verwijderd wordt kan de opbouw volledig in leem gebeuren. Eerst wordt er gepleisterd met een basis laag leem: klei, zand en plantaardige vezels (stro, vlas). Deze basis laag kan afgewerkt worden met een leem finish maar kan ook gewoon gepolierd worden. Het pleisteren kan eerder organisch gebeuren met afgeronde hoeken, maar kan evengoed strak met rechte hoeken.

Bij renovatie werken waar de oude pleisterlaag nog redelijk intact is kunnen we met leem finish wonderen verrichten. Oude (kalk)-pleister lagen worden in één enkele beweging geëgaliseerd en afgewerkt met een dunne laag leem. Zo verwezenlijken we een budget vriendelijk renovatie systeem met een ongeëvenaard karakter. De leem finish bestaat uit een mengsel van klei, zand en marmer poeder. Er zijn verschillende kleuren te verkrijgen. Het oppervlak wordt redelijk glad afgewerkt en is veegvast en hard. Herstellingen van putjes kunnen achteraf gemakkelijk gebeuren.
Indien een ondergrond te glad is (bijvoorbeeld gipsplaten) moet er eerst een hechtlaag aangebracht worden.

Achteraf (na jaren) kan de leem desgewenst overschilderd worden. We raden het gebruik van een minerale verf aan om de vocht regulerende eigenschappen niet verloren te laten gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Dodo Stukadoors 2022 - Website & SEO door MH Media Oplossingen